2011 m. balandžio 12 d., antradienis

10 maisto papildų gyvybiškai reikalingų moterims.

Dar visai neseniai buvo manoma, kad vitaminai ir maisto papildai tinka visiems vienodai.Tačiau kai kurios studijos parodė, kad yra skirtumai tarp vyrams ir moterims reikalingu medžiagų, kurios ypač reikalingos ir naudingos moterims.Čia yra dešimt reikalingiausių maisto papildų moterims.
FOLIO RŪGŠTIS ARBA FOLATAI yra ypač svarbūs moterims.Nėščia moteris, kurios mitybos racione nėra folio rūgšties ar yra nepakankamas kiekis šios medžiagos rizikuoja pagimdyti nesveiką vaiką. Po gimdymo moteris turi gauti adekvačią dozę folio rūgšties, nes ji yra svarbi naujų ląstelių susidarymui.Ji taip pat sumažina homocisteino, amino rūgščių kiekį, kuris gali būti streso ar širdies problemų priežastim.
Kai kurios studijos rodo, kad folio rūgšties reikiamas kiekis organizme sumažina vėžinių susirgimų riziką, stabilizuoja nuotaiką menopauzės metu.Moterims reikia iki 400mg. šio papildo per dieną.Folatai naturaliai randam iriešutuose,kai kuriose kopūstų
rūšyse ir kitose žalialapėse daržovėse.JŠios medžiagos randamos duonoje, grūduose.Jos paprastai būna multivitaminų sudėtyje.Moterys, kurios naudoja kontraceptikus, nukausminančius medikamentus ar vaistus nuo debiato, turi naudoti šį maisto papildą būtinai.
KALCIS reikalingas kaulams, dantims.Gaunant pakankamą kalcio kiekį sumžėja rizika susirgti krūties vėžiu.Tyrimai tai pat rodo, kad kalcio vartojimas sumažina priešmenstruacinį sindromą.Jaunoms moterims reika 1000mg., per dieną. Po menoauzės 1200mg., kad išvengti osteoprozės susijusios su amžium.Jaunoms reiktų dienos normą dalinti į dvi dalis ir vartoti skirtingu metu.O vyresnėms, reikiamą dozę snaudoti per tris kart po400mg.Daug kalcio yra leduose, sūryje, kai kuriose kopūstų rūšyse, piene, riešutuose(migdolai)
taip pat maisto papilduose.Geriausiai įsisavinama calcium citrate.
GELEŽIS organizmui reikalinga , tam kad būtų įsisavinamas oksigenas.Kai trūksta geležies jautiesi pavargus.Pagrindinė geležies trūkumo riežastis yra menstruacijos.Prieš menopauzę moterims reikia 18mg per dieną. Menopauzės metu 8mg. Kraujo cirkuliacijai pagerinti nėščioms šio mineralo reikia 27mg.per dieną.Geležies atsargas galima papildyti naudojant maisto papildus.Daug gelžies yra jautienoj, kiaulienoj, paukštienoj.Šiuose maisto produktuose randama geležis yra vadinama (heme iron)heme geležim, o geležis kuri yra žalialapėse daržovėse, pupelėse yra vadinama non heme geležim. Ši geležis nėr lengvai įsisavinama. Jos absorbciją didina vitamino C vartojimas.
OMEGA rūgštys.Tai labai naudingos rūgštys, kurių organizmas negali pats negali pasigaminti iš kitų rūgščių.Omega rūgščių vartojimas dvigubai sumažina širdies smūgio riziką.Reguliuoja kraujo spaudimą ir cholesterolio kiekį kraujyje.Sumažina uždegimus
susisjusius su širdies ligom, artritu.Omegos dienos dozė 1.1g per dieną. Omegos yra lašišoje, silkėje,ote ir ančiuviuose.Šios rūgštys yra kapsulėse, kaip maisto papildas.
VITAMINAS D.Vitaminas D padeda organizmui įsisavint kalcį, sumažina osteoporozės vystymąsi.Naujausios studijos parodė, kad vitaminas D mažina riziką susirgti krūties ar kiaušidžių vėžiu.Moterims iki penkesdešimties reikia 400 IU per dieną, vyrenėmsdienos dozė - 600IU. Vitaminas D randamas riebioj žuvyje, lašišoje, silkėj, pieno produktuose, kur yra jo įdėta papildomai.D vitamino yra javainiuose ir multivitaminuose. Naturaliai organizmas gamina vitaminą D veikiamas saulės spindulių, todėl yra naudinga keletą kartų
per savaitę pabūti saulėje.
MAGNIS.Šis elektrolitas atsakingas už metabolizmą, sveiką širdį, cirkuliacijos sistemą ir kraujo spaudimą.Jis turi įtakos kaulams, nervams ir raumenims.Turi įtakos kalcio įsisavinimui ir yra gyvybiškai svarbus osteoporozės prevencijai.
Moterims reikia 320mg. šio mikroelemento per dieną.Naturaliai jo yra žalelese držovėse, jūros gėrybėse, riešutuose,mėsoje, pieno produktuose, pupelėse, bulvėse, banauose,riešutų svieste.Špinatai, kakava ir arbata gali apriboti magnio įsisavinimą.Žmonės turintys inkstų nepakankamumą, turėtų vengti šio mikroelemento papildų.
VITAMINAS C.Vitaminas C yra stiprus antioksidantas, kuris padeda atsistatyti laisvųjų radikalų pažeistoms ląstelėms.Jis reguliuoja kalogeno gamybą ir yra reikalingas sveikai odai, dantims, dantenoms ir kaulams.Turi įtakos kraujo spaudimui.Vitaminas C reikalingas optimaliai smegenų funkcijai, energijos gamybai.Mažina cholesterolį.Naudingas tulžies pūslės prevencijai.Vitamino C vartojimas mažina tikimybę susirgti širdies ligom, katarakta,peršalimo ligom, burnos, gerklės, balso stygų vėžiu. Dauguma medikų dietologų moterims rekomenduoja 90mg.vitamino C per dieną su šviežiais vaisiais ar daržovių sultim.Vitaminas C, taip pat yra multivitaminų dalis.
SELENAS yra svarbus mineralas, atsakingas už daugumą procesų vykstančių mūsų kūne.Randamas kiekvienoj ląstelėj, selenas veikia kaip stiprus antioksidantas apsauganti DNA nuo pažeidimų.Jis taip pat padeda organizmui kovoti su virusinėm infekcijom, vėžiu,
širdies ligom ir amžiaus pėdsakais(lėtina senėjimą, kartais turi malonų šalutinį poveikį)Selenas reikalingas sveikai odai,plaukams, akims, kepenų funkcijai.Moterims reikia mažiausiai 55mg.seleno per dieną.Daug naturalaus seleno yra jūros gėrybėse, mėsoje, vištienoje, braziliškuose riešutuose.Jo taip pat yra maisto papilduose.
VITAMINAS E veikia kaip antioksidantas, kuris naikina laisvuosius raikalus ir apsaugo vitaminą A nuo suirimo.Jis taip pat apsaugo plaučių ląsteles ir mažina širdies ligų tikimybę. Taip pat yra naudingas kataraktos, šoko ir vėžio prevencijai.Lėtina senėjimo procesus.
Jis ypač naudingas moterims, nes padeda išvengti karščio bangų menopauzės metu.Suaugus moteris turi gaut 15mg. vitamino E per dieną, bet saugi dozė yra 1.000mg per dieną.
Vitamino E yra maisto papilduose, taip pat riešutuose, sėklose,avokade, alyvuogių, rapsų ir saulgražų aliejuje.
KALIS gyvybiškai svarbus mūsų organizmui.Atsakingas už normalią ląstelių funkciją, didina kaulų tankumą ir yra osteoporozės
prevencija. Ypač naudingas potassium citrate, kuris taip pat mažina aukštą spaudimą,tikimybę susirgti inkstų akmenlige.Moterims reikia 4.700mg. Žindančioms kalio reikia 5.100mg. per dieną.

5 Komentarai (-ų):

Ties 2012 m. vasario 6 d. 08:43 , Blogger RAIMONDA rašė...

:))

 
Ties 2016 m. sausio 13 d. 06:32 , Blogger ReiRei rašė...

Vitaminai moterims svarbūs ir reikalingi. sąrašas tikrai puikus.

 
Ties 2016 m. gegužės 23 d. 00:32 , Blogger Bett rašė...

Maisto papildai moterims ypatingai svarbūs. Reikalingi sustiprinti organizmą, padėti greičiau atsigauti po treniruočių. Kiekviena sportuojanti moteris turėtų naudoti tam reikalingus priedus.

 
Ties 2017 m. sausio 5 d. 01:10 , Blogger Unknown rašė...

Man atrodo tiek moterims, tiek vyrams reikalingi maisto papildai, jeigu mityba nevisavertė. Aš ir vaikui pradėjau duoti, nes dažnai sirgo. Mūsų visai šeimai labai tinka ir patinka neolife vitaminai, nes jų poveikį tikrai jaučiame.

 
Ties 2017 m. sausio 5 d. 01:11 , Blogger Unknown rašė...

Man atrodo tiek moterims, tiek vyrams reikalingi maisto papildai, jeigu mityba nevisavertė. Aš ir vaikui pradėjau duoti, nes dažnai sirgo. Mūsų visai šeimai labai tinka ir patinka neolife vitaminai, nes jų poveikį tikrai jaučiame.

 

Rašyti komentarą

Užsisakykite Rašyti komentarus [Atom]

<< Pradinis puslapis