2012 m. lapkričio 24 d., šeštadienis

Flavanoidai

Būkite garbingos ir prisipažinkit, kad niekad apie tai negirdėjot, nes dauguma žmonių nieko nežino apie šias nuostabias substancijas esančias kai kuriuose maisto produktuose.Šios substancijos vadi- namos flavanoidais.Pasižymi stipriom antioksidacinėm savybėm ir dideliu ir vitaminu kiekiu, randamos kai kuriuose vaisiuose ir daržovėse Yra priskaičiuojama daugiau nei šeši tūkstančiai įvairių substancijų, kurios gali pakeisti įvairias reakcijas vykstančias mūsų organizme.Kitais žodžiais kalbant, jie slopina alerines, virusines ir kancerogenines reakcijas vyks tančias mūsų organizme.Flavanoidai yra būtina sveikos dietos dalis.Tyrimais buvo įrodyta, kad jie užkerta kelią vėžiui ir širdies kraujagyslių ligom.Flava noidai sustiprina vitamino C veikimą,apsaugo ląsteles nuo aisvųjų radikalų žalos.Užkerta kelią kraujo spaudimui ar kraujagyslių plyšimo, apsaugo orga- nizmą nuo uždegiminių reakcijų.Flavanoidų šaltiniai.Daug jų randama obuoliuose, abrikosuose,mėlynėse, persikuose,žemuogėse,juodose pupelėse, kopūstuose, svogūnuose, petražolėse, pomidoruose.Neapsiriksite flavanoidų ieškodami spal voto maisto komponentuose.Pavyzdžiui didelė koncentracija flavanoidų būna vai sių ar daržovių odelėse.Tyrimai rodo, kad negaunant reikalingo kiekio flavanoidų, prasideda kraujavimas iš nosies, nusilpsta imuninė sistema, atsiranda mėlynes ir patinimai po sumušimų, padidėja peršalimo susirgimų.Norit tikėkit, norit ne, bet flavonoidai mūsų organimą gerai apsaugo nuo alergijų, astmos,grybelinių infekcijų, debiato, podaros, hemarojaus,migrenos, skrandžio opų ar išsiplėtusių venu:))

0 Komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Užsisakykite Rašyti komentarus [Atom]

<< Pradinis puslapis